Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Aday Öğrenci Menüsü

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar:

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimleri Kastamonu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Kastamonu il merkezinde verilmektedir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar hakkında https://ydyo.kastamonu.edu.tr web adresinden detaylı bilgi edinilebilir.

 

Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb),endüstriyedayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ve stajların ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar:

Programda öğrencilerin birinci yılın sonunda 6 hafta (30 işgünü) devlet ve özel hastanelerde staj yapmaları zorunludur. Programlarına ait uygulamaları işyerinde gözlemlemek ve öğrenebilmektir. 1.Sınıf eğitimini tamamlayan öğrenciler, içinde bulundukları yaz döneminde (final sınavlarından sonra) stajlarını yapabilirler. Bu bağlamda 30 iş günü uygulama yapılır ve bu süreçte yapılan çalışmalar raporlaştırılır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencileri stajlarını sağlık sektörlerini barındıran sektörlerin hepsinde yapabilmektedirler. Öğrenci tüm dönem süresince almış olduğu teorik konuları gözlemleme ve uygulama imkanı bulur. Program öğrencisinin mezun olabilmesi için staj uygulamasını tamamlaması ve yapılan staj çalışmasının, ilgili mevzuat hükümlerine göre üniversitede oluşturulan “Staj Komisyonu” tarafından kabul edilmesi gerekir. Öğrenciler, staj uygulamalarına dair yapılması gereken çalışmaları staj yönergesine göre gerçekleştirebilirler. Öğrenciler stajlarını Yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapabilmektedirler.

 

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar:

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin sadece beyaz formaya ihtiyaç vardır.

 

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar:

İlgili eğitim ve öğretim yılı öğrenim ücretleri dışında her hangi bir ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğrenim gideri yoktur.

 

Programın içeriği, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunun bulunduğu yerleşke/kampüse ilişkin koşullar:

Programda, teorik ve uygulamalı fizyoloji, anatomi tıbbi dokümantasyon I-II, sağlık sistemi, sağlık kurumları yönetimi gibi dersler verilmektedir. Böylece, bu geniş ders yelpazesinde sektörün istediği, aradığı tam donanımlı ara eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Mezunlarımız sağlık sektöründe, özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarında; hastanın randevu hizmetlerini düzenleyebilme, kabul işlemlerini yapabilme, hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirebilme, hastaya ait kayıtları tutabilme, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütebilme, hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları bilimsel metotlarla arşivleme ve hizmete sunabilme, hastalıkları-işlemlerini yapabilme, tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleyebilme ve bilimsel metotlarla analiz ederek sonuçları periyodik olarak ilgililere rapor edebilme bilgi ve becerilerine sahip sağlık sektörünün bu ihtiyaçlarını karşılayabilen nitelikli meslek elemanı yetiştirmeyi hedefleyen bu bölüm, sağlık işletmelerindeki ara eleman sıkıntılarının çözülmesinde önemli bir faktördür.

 

Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânlarına ilişkin koşullar:

Bölümün yer aldığı Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu bünyesinde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkanı bulunmaktadır.