Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

ENETWILD Projesi kapsamında çevrimiçi eğitim düzenlendi

Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) tarafından desteklenmekte olan ve 2020 yılı itibariyle Meslek Yüksekokulumuz ile ENETWILD konsorsiyumu arasında imzalanan protokol çerçevesinde öğretim üyemiz Doç. Dr. Anıl Soyumert Ertürk’ün Türkiye bölümünün yürütücülüğünü üstlendiği çalışmaların ilk etabı 2021 yılı sonu itibariyle tamamlandı.

Proje takviminde 2022 yılı içinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar, 26 farkı Avrupa ülkesinin önde gelen araştırma enstitülerinin işbirliği ile eşgüdümlü olarak sürdürülecek. Mayıs ayı itibariyle başlayacak olan çalışmalar ile ilgili bilgilendirme toplantısı 05.04.2022 tarihinde 49 araştırmacının katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda 2021 yılı içinde tamamlanan iş paketleri ile 15 farklı bölgede yürütülen çalışmanın sonuçlarının yer aldığı rapor paylaşıldı. Toplantı, 2022 yılı içinde yürütülecek çalışmalar ve iş paketlerinin sunumunun ardından gerçekleştirilen eğitim faaliyetinin ardından sona erdi. Toplantıya ülkemizi temsilen Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Alper ERTÜRK katıldı.

Yaban hayatı popülasyonlarının izlenmesi ve yaban hayatı kaynaklı hastalıklar hakkında Avrupa genelinde karşılaştırılabilir bir veri havuzu oluşturmayı hedefleyen proje ile ilgili ayrıntılı bilgi ve proje kapsamında elde edilen çıktılara aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.

https://enetwild.com

https://twitter.com/enetwild

 

Ekran Alıntısı 2

 

Ekran Alıntısı 3

Ekran Alıntısı 1

 

Kaynak: Dr. Öğr. Üyesi Alper ERTÜRK / https://twitter.com/enetwild