Mezuniyet hakkı kazanan öğrencilerin mezuniyet sebebi ile ilişik kesme işlemini yapmaları gerekmektedir.  Öğrencilerin İlişik Kesme Formu’nu kullanarak ilgili birimlere fiziki olarak gidip evrakı ıslak imzalatma işlemi yerine öğrencinin kendisi tarafından online ilişik kesme süreci başlatılarak evrakın dijital ortamda birimleri dolaşması sağlanmaktadır. Aşağıda ilgili işlemlerin nasıl yapılacağı ile ilgili talimatlar yer almaktadır. Bu kılavuzları kullanarak mezuniyet için gerekli olan ilişik kesme işlemleri gerçekleştirilebilecektir.