Genel Bilgi

Avcılık ve Yaban Hayatı Programı’nın amacı, doğal ekosistemlerin işleyişini kavrayarak yaban hayatı yönetimi ve koruma çalışmalarında etkin rol üstlenecek teknik elemanlar yetiştirmek için ekoloji temeline dayalı bir eğitim vermektir. Mezunların ayrıca, bilinçli ve yasal avcılık, avlak yönetimi, doğa ve av turizmi konularında yetkin teknik personel olarak aktif görev yapmaları hedeflenmektedir.

Programdan Mezun Olacak Öğrencilerin Çalışabilecekleri Alanlar

Avcılık ve Yaban Hayatı Programı’ndan mezun olan öğrenciler Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı merkez ve taşra teşkilatlarında çalışabilecekleri gibi ilgili özel işletmelerde her türlü envanter çalışmalarında görev alabilirler. Avcılık ve Yaban Hayatı mezunları ayrıca Belediyeler, İl ve İlçe Av Komisyonları’nda görev alabilir, özel avlaklarda ve hayvanat bahçelerinde de teknik eleman olarak çalışabilirler.

Avcılık ve Yaban Hayatı