Programın Tanıtımı

Giyim Üretim Teknolojisi Programı’nda 2 yıl süreyle ön lisans eğitimi verilmektedir. Toplamda 4 dönem ders alan öğrencilerin öğretim programında Bologna sürecine uygun, uygulamalı ve teorik meslek dersleri, sanat ve genel kültür dersleri ve meslek hayatına ön hazırlık niteliğinde staj uygulaması yer almaktadır.

Giyim Üretim Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler; giysi illüstrasyonu ve teknik çizim yapmayı, koleksiyon ve numune hazırlamayı,  üretimini yapacağı giysilerin özelliklerine göre ana ve yardımcı malzemeleri seçmeyi, giysi kalıplarını hazırlamayı, pastal planı hazırlamayı ve pastal atmayı, kesim yapmayı, serileme yapmayı, seri üretim yapmayı, giysi süslemeyi, marka pazarlamayı, kalite kontrol yapmayı, ürün geliştirmeyi, ürün takibi yapmayı, son ütü ve son kontrol yapmayı öğrenerek, tekstil ve hazır giyim işletmelerinde AR-GE, müşteri ilişkileri, modelhane, kesimhane, imalat, kalite kontrol, pazarlama, sevkiyat departmanlarında nitelikli eleman olarak çalışacak yeterlilikler kazandırılmış olarak mezun olacaklardır.

Sınavsız Geçiş Yapılabilen Bölümler

Giyim Üretim Teknolojisi Programı’na Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Deri Konfeksiyon, Deri-Hazır Giyim, Düz Örgü (Triko), Erkek Terziliği, Ev ve Giyim Aksesuarları, Giyim, Giyim Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Giyim ve Ev Aksesuarları, Hazır Giyim, Kadın Terziliği, Kesim (Tekstil Konfeksiyon), Konfeksiyon, Moda (Giysi) Tasarım, Moda Resmi, Moda Tasarım, Örme Hazır Giyim, Tekstil Konfeksiyon, Terzilik, Triko Desen, Triko Konfeksiyon, Trikotaj, Yuvarlak Örgü (Penye) alanlarından mezun olanlar Sınavsız Geçişle, diğer alanlardan ve diğer liselerden mezun olan öğrenciler YGS-1 puanı ile yerleşebilmektedirler.

Diğer Üniversitelere Geçiş ve Lisans Tamamlama Olanakları

Giyim Üretim Teknolojisi programı öğrencileri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Tekstil Mühendisliği, Tekstil ve Moda Tasarımı lisans programlarına geçiş yapabileceklerdir.

Giyim Üretim Teknolojisi programı öğrencileri diğer üniversitelerin giyim üretim teknolojisi programına yatay geçişle geçebilirler. Farabi, Erasmus ve Mevlana değişim programlarıyla da diğer üniversitelerde okuyabilirler.

Giyim üretim teknolojisi programı öğrencileri açıköğretim İktisat ve İşletme fakülteleri lisans bölümlerinin 3. sınıfından devam ederek lisans tamamlayabilirler.

Mezunların Alacağı Ünvanlar ve İstihdam Olanakları

Giyim Üretim Teknoloji Programı’ndan mezun olan öğrenciler ‘‘Giyim Üretim Teknikeri’’ unvanını almaktadırlar.

Öğrenciler mezun olduktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında, tekstil ve hazır giyim işletmelerinde, modaevlerinde, butiklerde, atölyelerde veya kendi iş yerlerini açarak çalışabilirler.

Giyim Üretim Teknolojisi