Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Ormancılık ve Orman Ürünleri Programında 3+1 İşletmede Mesleki Eğitim Modeli Başlıyor

Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı, 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibarıyla 3+1 İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Modeline geçmiştir.

Bu model kapsamında öğrenciler, ilk üç yarıyılda okulda aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından son yarıyıllarını sektör işletmelerinde tam zamanlı mesleki eğitim alarak tamamlayacaklardır. Böylece öğrenciler, mezun olmadan önce gerçek çalışma ortamında deneyim kazanma ve mesleki yeterliliklerini geliştirme fırsatı elde edeceklerdir.

3+1 İşletmede Mesleki Eğitim Modeli; öğrencilerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamayı ve üniversite-sektör iş birliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz, ormancılık ve orman ürünleri alanındaki güncel uygulamaları yerinde deneyimleyerek iş hayatına daha donanımlı şekilde hazırlanacaktır.

Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu olarak, uygulama ağırlıklı eğitim anlayışımızla öğrencilerimizi mesleki bilgi ve becerilerle donatmaya, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli teknikerler yetiştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirilen 3+1 İşletmede Mesleki Eğitim Modelinin öğrencilerimize, sektör paydaşlarımıza ve bölgemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

 

♿ Erişilebilirlik Tercihleri Ctrl+Shift+A

🔊 Sesli Okuma (Ekran Okuyucu)
🔤 Yazı Boyutu
100%
↕ Satır Yüksekliği
100%
↔ Harf Boşluğu
100%
🔍 İçerik Ölçeklendirme
100%
Renk & Görünüm
Yazı & Hizalama
Navigasyon & Araçlar